Börja e-fakturera

Börja e-fakturera

e-faktura

E-fakturering underlättar för ditt företag och gör att du snabbare får in dina pengar. Faktureringen är det viktigaste att hålla koll på för dig som företagare. Får du inte in dina pengar är det svårt att få företaget att gå runt.

För större företag har e-fakturering varit aktuellt länge. Många småföretag har dock inte börjat använda elektronisk fakturering.

Lätt att komma igång

Att komma igång med e-fakturering behöver inte alls vara svårt och krångligt. Det är bara att koppla på e-fakturatjänsten på ditt ekonomisystem. När du väl är igång kommer du märka att det är både enklare, smidigare och går snabbare att skicka e-fakturor. Ofta är det också billigare att skicka en elektronisk faktura än att skicka en pappersfaktura. Dessutom kan det finnas möjlighet att skicka fakturor från telefonen vilket gör att du kan förbereda och skicka fakturan redan efter utfört arbete var du än är.

Flera fördelar

Förutom tidsbesparingen som e-faktureringen innebär leder det även till att du får bättre kontroll på dina fakturor och att dina kunder får sina fakturor snabbare.

Genom att ta emot e-fakturor slipper du pappershantering gällande exempelvis leverantörsfakturor och slipper mata in alla uppgifter manuellt. Detta gör att risken för fel minimeras. Fakturan kan konteras och klarmarkeras per automatik och det blir enklare att söka och kontrollera leverantörsfakturor i efterhand.

Fråga gärna oss på Adact om tips och råd gällande e-fakturering.