Undvik sen fakturering

Undvik sen fakturering

Att fakturera kan vara tidskrävande, men nog så viktigt. Sena fakturor påverkar likviditeten. Till sist kan det leda till att företaget själv får svårt att betala fakturor. FaktureringHär kommer några enkla tips för att få rutin på faktureringen.

Skapa faktura direkt

En faktura, eller ett underlag till faktura, kan skapas direkt vid försäljning. Gör notering om vad du sålt i ett program eller direkt på fakturan i stället för på ett papper så att du slipper göra om samma sak en gång till.

Skicka digitalt

Skriv in ut fakturorna och skicka med post. Det kostar både tid och pengar. Välj i stället att skicka e-fakturor eller pdf-fakturor. Många faktureringsprogram möjliggör fakturering direkt från systemet. Vi på Adact erbjuder via vår samarbetspartner Billogram möjlighet till digital fakturering. Skapa fakturan i Billograms webbgränssnitt eller genom att integrera Billogram mot ditt företagssystem.

Fakturera i ett system

Se till att det finns en koppling mellan faktureringsprogrammet och din egen bokföring. På så sätt slipper du registrera dem igen för att de ska komma med på dina rapporter. Det finns även program på marknaden som möjliggör integration mellan olika system.

Behöver du hjälp? Kontakta oss på Adact.