5 vanliga misstag företagare gör

5 vanliga misstag företagare gör

Alla gör vi misstag. Många av dem går dock att undvika. Vi varnar för fem misstag som småföretagare gör.

1. Du gör som alla andra

Ibland är det smart att härma andra, andra gånger inte. När det gäller att starta företag finns det såklart mycket att lära av andra, samtidigt gäller det att sticka ut. Genom att härma konkurrenter med priser, öppettider med mera är det svårt att ge kunderna en morot att välja just dig.

2. Du glömmer marknadsföringen

Syns man inte finns man inte. Därför gäller det att synas. Det finns mängder med sätt att marknadsföra sitt företag på. Sätt upp en budget och fundera över var dina potentiella kunder finns. Sociala medier är en stor grej idag. Sökordsoptimera och annonsering på exempelvis Google är andra alternativ. Annonsering i tryckta eller digitala medier är en annan typ av marknadsföring. Fundera på vilken metod som fungerar bäst för just ditt företag.

När du väl kommit igång med din marknadsföring, glöm inte att mäta resultatet. Var din strategi framgångsrik eller behöver du göra några justeringar?

3. Du syns inte online

Denna punkt hör ihop med ovanstående. Idag letar en stor del av kunderna på nätet. Därför är det viktigt att du syns där. En hemsida kan i många fall vara välinvesterade pengar. Varför inte skaffa LinkedIn, Facebook och/eller Instagram till ditt företag? Glöm dock inte att uppdatera de sociala medierna. Att ha nyheter som uppdateras på hemsidan är också en bra idé. Då märker kunderna att du är aktiv. Starta även gärna ett nyhetsbrev för att kommunicera med befintliga kunder.

4. Du planerar inte för framtiden

Det är lätt att hamna efter. Tänk framåt och ta i beaktande att även mindre roliga scenarion kan inträffa. Vad ska du göra om din produkt eller tjänst blir omodern? Om billigare konkurrenter dyker upp? Om du blir sjuk?

5. Du saknar roliga mål

Ibland är det lätt att tappa motivationen. Sätt roliga och spännande mål för att hålla glöden vid liv. Det är viktigt både för dig själv och dina eventuella anställda.