Om regler för uttag av utdelning

Om regler för uttag av utdelning

Så här års är det lämpligt att i fåmansföretag fundera igenom fördelningen mellan uttag av lön och aktieutdelning. Om det skriver skatteexperten Hans Peter Larsson, FAR, i sin krönika i tidningen Resultat.

Dagens regler för uttag av utdelning är bra för ägare med flera anställda. Använd dessa regler för utdelning av vinst för 2018! De kan komma att försämras oavsett regering konstaterar Hans Peter Larsson, skatteansvarig FAR och auktoriserad skatterådgivare i en skattekrönika publicerad på www.tidningenresultat.se.

”Sitt ner tillsammans med företagets revisor eller redovisningsspecialist som kan räkna på olika alternativ och simulera skatten. Vid oklarheter, tala med en auktoriserad skatterådgivare.” skriver han och tipsar även om att göra en plan i väntan på den kommande budgetproppen.

”Ska bolaget säljas eller ska det läggas i träda när ägaren dragit sig tillbaka? Om nu dessa fördelaktiga regler kommer att finnas kvar. Även dessa alternativ kan diskuteras med rådgivaren.” fortsätter Hans Peter Larsson.

Läs krönikan i sin helhet: ”Fundera igenom fördelningen mellan uttag av lön och aktieutdelning”

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat