3 saker att tänka på när det gäller bokföring

3 saker att tänka på när det gäller bokföring

Bokföring

Bokföring är nödvändigt för alla företagare. Du kan välja att sköta den själv, eller helt enkelt leja bort det till någon utomstående.

Här är tre saker att tänka på när det gäller bokföring.

1. Ta hjälp och slipp sätta dig in i alla regler

Att bokföra behöver inte vara särskilt komplicerat. Ändå finns det stora vinser med att ta in någon extern person för att bokföra. En anledning är att du slipper sätta dig in hur du ska göra. Bokföringen slipper då stjäla tid från det som du verkligen är bra på.

Här kan du läsa mer om bokföring.

2. Du är alltid ansvarig för din bokföring

Oavsett om du tar hjälp eller gör allting själv är det du som är ansvarig för att bokföringen blir rätt. Se därför till att ha bra kontakt med personen som sköter din bokföring. På så sätt minimeras risken för missförstånd. Se även till att ha bra ordning på dina papper. Det underlättar mycket för den som sköter bokföringen. Ett enkelt och bra sätt att ha ordning är att sortera verifikationer efter datum.

3. Ofta värt pengarna

Naturligtvis är det viktigt att du jämför priser och tar referenser innan du bestämmer dig för att anlita någon. Det kan skilja mycket mellan olika byråer. Tänk dock på att ditt verksamhetsområde också styr priset. I vissa typer av verksamheter är man exempelvis i behov av mer råd och stöd i den dagliga verksamheten, vilket också gör att priset då blir högre. Att tänka på är dock att bokföringen även kostar pengar om du sköter den själv. I det fallet är det din tid som kostar. I stället för att syssla med det som du verkligen är bra på får du lägga tid på bokföring, vilket kan minska dina egna intäkter. Dessutom tar det förmodligen längre tid för dig att bokföra än vad det hade gjort om en yrkesman gjorde det.

Behöver du hjälp? Kontakta oss på Adact.

Här kan du göra en offertförfrågan.

Läs även:

https://adact.se/lar-dig-skillnaden-mellan-bokforing-och-redovisning/